4431 Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő, Szódaház u. 4-6.

Központi Telefonszám: +36 42 78 37 36

5. Jubileumi Nyelvészkedők Kárpát-medencei Csapatverseny 2020 -2021. versenykiírása

Tárgy: Versenykiírás 2020/2021.

FIGYELEM! 
Meghosszabbított határidő: 2020. november 03-ig lehet jelentkezni!


                                                      5. Jubileumi nyelvészkedők Kárpát - medencei csapatverseny 
"Az anyanyelv birtoklása egyedülállóan nagy élmény, kivételes lehetőség, az élet ragyogó ajándéka, örökség, jog és kötelesség.” (Dávid Sándor)

Tisztelt Kollégák, Kedves Csapattagok, Szülők, hozzátartozók!

Sarka Ferenc, a Magyar Tehetséggondozó Társaság  alelnöke, a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének oktatója fővédnöksége mellett,  dr. Koi Balázs PhD, a tehetségekért munkálkodó, „Bonis Bona-díjas” főiskolai tanár szakmai vezetésével a Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont újra meghirdeti a Nyelvészkedők  tanulmányi csapatversenyt. 

 2020/2021. tanévben a versenyt az egész ország, valamint a határon túl a
Beregszászi járás,
az Ungvári járás;
Szatmár megye,
Maros megye,
Hargita megye
területén is meghirdetjük 2.3.4.5. osztályos tanulók évfolyamonkénti 4 fős csapatainak, iskolai írásbeli forduló, területi írásbeli forduló, majd Kárpát-medencei (írásbeli) döntő formájában.

A verseny szakmai vezetője a tehetségekért munkálkodó, „Bonis Bona-díjas” dr. Koi Balázs PhD, főiskolai tanár.

A verseny célja: A nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat és az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a magyar nyelv népszerűsítése. A verseny során fontos szerepet kap a közösen, csapatban végzett munka élvezése, az elért eredmény nagyszerűségének átélése.

A verseny feladatai: (grammatikai, helyesírási, nyelvhasználati, nyelvhelyességi feladatok, nyelvi játékok) a magyar nyelv tantárgy tananyagára, a nyelvhasználati szabályok ismeretére épülnek. A megoldások során felszínre kerül a diákok kreativitása, józan okoskodása, nyelvi fantáziája.

A 4 fős csapatok jelentkezését: a jelentkezes@kisvakond.hu címen várjuk.

A jelentkezéshez szükséges:
- a csapat neve (a versenyzők választanak maguknak nevet), évfolyama
- a csapat elérhetősége 
- a csapattagok neve 
- a felkészítő tanár neve 
- számlaigény.

A verseny fordulói: 

A verseny három fordulós. Az 1. forduló  iskolai vagy online , a 2. forduló területi (írásbeli) verseny, a 3. forduló a Kárpát-medencei döntő.

Nevezés: jelentkezes@kisvakond.hu címen.

Az iskolai vagy online forduló időpontja:          2020. november 04. (szerda),15.00 óra. (A járványhelyzet függvényében változhat.)

Az iskolai fordulókat a mindenkori járványhelyzet hatályos rendelkezésének betartásával rendezzük meg. Mivel minden csapat a saját iskolájában oldja meg a az iskolai forduló feladatait, ez sem jelent nagyobb kihívást a szokásos iskolai oktatásnál.

Amennyiben ez nem lehetséges november 4. napján, akkor mindenki otthon, a saját gépe mellett ülve interneten kommunikálva a csapattársaival oldja meg a feladatokat, vagy egy helyen összegyűlve (betartva a járványügyi szabályokat) dolgozik a csapatával.  

A megyei/körzeti forduló időpontja:          2021. február 03. (szerda), 15.00 óra. 

A csapatok a verseny 1. és 2. fordulóját írásbeli munka formájában oldják meg. Az iskolai és a területi fordulókban is a teljes munkaidő minden évfolyamon 45 perc, a területi forduló minden helyszínen egységesen 2021. február 3-én (szerdán) 15:00-kor kezdődik.


A területi fordulókat az alábbi helyszíneken rendezzük meg:  http://megnovok.hu/hir/teruleti-fordulok-helyszinei-2021-02-03

Az országos döntők ideje: 2021. tavasz. 
Helye: A döntő a Míg Megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont
 www.megnovok.hu   székhelyén, Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdőn kerül megrendezésre.

A
döntőbe évfolyamomként a legtöbb pontot elérő 10 csapat kerül. A verseny végeredményét a döntőben elért eredmények összesítése alapján kialakult sorrend adja.

Díjazás:
Az évfolyamonkénti döntőkben a legtöbb pontot elérő 1–6. helyezett csapat - és felkészítője érem és oklevél; a 7–10. helyezett csapat és felkészítője oklevél díjazásban részesül.

Az évfolyamonkénti győztes/aranyérmes csapatok és felkészítőik ( 2.3.4.5. évf.) elnyerik az

                               "5. Jubileumi nyelvészkedők Kárpát-medencei csapatverseny 2020–2021.  tanév győztese" címet és az azzal járó díszes serleget.

Nevezési díj: 2.000 Ft/fő, amely átutalással vagy bármelyik BUDAPEST BANK fiókban személyesen, a 10104459-43736200-01004008 számlaszámra fizethető be (számlatulajdonos: 
Míg megnövök Alapítvány). 

Elérhetőségeink: megnovok@megnovok.hu   és a  +36 (42) 783 736 –os telefonszámon.

A versennyel kapcsolatos további információ: az info@kisvakond.hu címen.


Üdvözlettel:
a versenybizottság
Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont

www.megnovok.hu

Nyíregyháza, 2020. október 01.